Δρομολογείται η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση, όπως προβλέπεται στην τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αξιοποιήσει το σύνολο των βοηθητικών κτιρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, τον κινητό εξοπλισμό τους και τον περιβάλλον περιφραγμένο χώρο. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο», το οποίο εισάγεται αύριο Πέμπτη (19/5) στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Όπως συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η τροπολογία προβλέπει ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κλειστό του ΟΑΚΑ για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, καθώς και για τη στέγαση των γραφείων της. Ως προς τη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, προβλέπεται μεταβατική περίοδος ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, για την αποχώρησή της από την εγκατάσταση.

Παράλληλα, το άρθρο της τροπολογίας επιτρέπει στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να «τρέξει» το διαγωνισμό για την κατασκευή νέας εγκατάστασης εντός του Ολυμπιακού Κέντρου, στην οποία θα στεγαστούν οι ομοσπονδίες ξιφασκίας, χάντμπολ, γυμναστικής και αθλητικού χορού (τσιρλίντινγκ).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι