Το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) ανακοίνωσε την απόκτηση μεριδίου ύψους 5,01% στην Νintendo Co Ltd, στο πλαίσιο της επέκτασης των επενδύσεων της στην ανερχόμενη βιομηχανία του gaming.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το PIF αγόρασε 6,5 εκατ. μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας, με έδρα το Κιότο, που είναι η δημιουργός πίσω από τα παιχνίδια του Mario και του Donkey Kong.

Η κίνηση αυτή που έγινε για καθαρά επενδυτικούς λόγους, όπως επισημαίνεται, έρχεται να προστεθεί στις συνεχόμενες επενδύσεις του σαουδαραβικού fund στον χώρο των video games.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια το ύψους 600 δισ. δολαρίων Ταμείο έχει «χτίσει» μετοχικά μερίδια στην Nexon, την Capcom, την Koei Tecmo αλλά και στην Activision Blizzard, την οποία ανακοίνωσε πως εξαγοράζει τον περασμένο Ιανουάριο η Microsoft. Επίσης το Ταμείο έχει δημιουργήσει την δική του εταιρεία στο χώρο του gaming και των e-sports, την Savvy Gaming.

Στο τιμόνι του PIF βρίσκεται ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος είναι γνωστός για την έντονη επενδυτική του δράση. Το PIF είναι βασικός επενδυτής, μεταξύ άλλων, στο ύψους 100 δισ. δολαρίων Vision Fund της Softbank Group, αλλά ο ίδιος ο πρίγκιπας κινείται και αυτόνομα δρομολογώντας τις δικές του επενδύσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Nintendo ανακοίνωσε σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή της δημοφιλούς κονσόλας της, της Switch, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης μικροτσίπ. Μάλιστα προέβλεψε πτώση στα κέρδη της κατά 29% σε ετήσια βάση για το τρέχον δημοσιονομικό έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή