Αυτόνομα ρομπότ της Uber Eats ξεκίνησαν τη διανομή φαγητού σε δύο πόλεις της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, η οποία παρουσίασε επίσης νέο σχέδιο για τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων τους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα παραδόσεων στην Σάντα Μόνικα και το Δυτικό Χόλιγουντ βασίζεται σε δύο είδη ρομπότ, αυτόνομα αυτοκίνητα και ρομπότ που κινούνται στο πεζοδρόμιο. Τα ρομπότ εξυπηρετούν όλους τους πελάτες που δεν έχουν ζητήσει την εξαίρεσή τους από τη δοκιμή, αναφέρει το Reuters.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα προσέφερε η Motional, εταιρεία ρομποτικών οχημάτων στην οποία συνεργάζονται η Hyundai Motor και η Aptiv PLC, ενώ τα ρομπότ πεζοδρομίου αναπτύχθηκαν από την Serve Robotics, θυγατρική της εταιρείας διανομών Postmates που εξαγοράστηκε από την Uber το 2020.

H Uber θα χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων αυτόνομα οχήματα της Motional (Motional)

Και τα δύο οχήματα θα παρακολουθούνται από απόσταση για λόγους ασφάλειας, ανέφερε η Uber, η οποία προσέθεσε ότι «θα περάσει κάποιος καιρός πριν η τεχνολογία αυτή εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα.

Το ρομπότ της Serve Robotics είναι σαν κουτί με ρόδες και μάτια (Serve Robotics)

Η ανακοίνωση για τις ρομποτικές παραδόσεις έγινε στη διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης της Uber, κατά την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσεχώς το app της για οδηγούς θα εμφανίζει και τους σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων –στις ΗΠΑ από αυτό το καλοκαίρι και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Uber έχει θέσει ως στόχο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στην πλατφόρμα της στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη έως το 2030. Προειδοποίησε ωστόσο ότι η έλλειψη σταθμών φόρτισης είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία