Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Στο ερώτημα εκλήθησαν να απαντήσουν 1000 Αμερικανοί ηλικίας 21 έως 75 ετών, που έλαβαν μέρος στην ετήσια Έρευνα Modern Wealth από την Charles Schwab.

Ο μαγικός αριθμός που προκύπτει είναι 2,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η μέση περιουσία για να θεωρείται ότι κάποιος μπορεί να ζήσει άνετα είναι 774.000 δολάρια.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα προσωπικά τους οικονομικά, συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων που επηρεάζουν τις αποταμιεύσεις και τις επενδυτικές τους αποφάσεις.

Η μέση καθαρή αξία που χρειαζόταν για να θεωρηθεί κανείς πλούσιος και για να είναι οικονομικά άνετος, αυξήθηκαν αμφότερες σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το 2021, οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι χρειάζονταν 624.000 δολάρια σε καθαρά περιουσιακά στοιχεία για να ζήσουν άνετα, ενώ θα χρειάζονταν 1,9 εκατομμύρια δολάρια για να είναι πλούσιοι.

Ωστόσο, οι μέσοι όροι εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από ό,τι πριν από την πανδημία του COVID-19, πιθανότατα επειδή πολλοί άνθρωποι εστιάζουν λιγότερο στο να πετύχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό και περισσότερο στους συνολικούς τους στόχους , οικονομικούς και άλλους, λέει ο Rob Williams, διευθύνων σύμβουλος οικονομικού σχεδιασμού στην Charles Schwab.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν για άλλα πράγματα εκτός από το υπόλοιπο στο χαρτοφυλάκιό τους και στον επενδυτικό τους λογαριασμό», λέει ο Williams, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής τους υγείας και της συνολικής σταθερότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή