Την ετοιμότητα να βοηθήσει στο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν αλλά και την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.

Οι συνομιλίες για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 που περιορίζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις έχουν ανασταλεί από τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της επιμονής της Τεχεράνης να αφαιρέσει η Ουάσιγκτον το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης από τη λίστα των ΗΠΑ με τις χαρακτηρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των μερών της πυρηνικής συμφωνίας και το Κατάρ είναι έτοιμο να συμμετάσχει στην επίλυση αυτής της σύγκρουση», δήλωσε ο εμίρης στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο εμίρης, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επιβεβαίωσε ότι το Κατάρ θα αρχίσει να προμηθεύει τη Γερμανία με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) το 2024.

Η Γερμανία από την πλευρά της επιταχύνει τα σχέδια της  για τη δημιουργία τερματικών σταθμών LNG,  καθώς η χώρα προσπαθεί να απογαλακτιστεί από τις φθηνότερες εισαγωγές φυσικού αερίου που προέρχονται από τη Ρωσία, ως απάντηση στην επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ενεργειακή μετάβαση: «Καιρός να οργανώσουμε την ενεργειακή βιωσιμότητα της ανθρωπότητας»
Green |

«Καιρός να οργανώσουμε την ενεργειακή βιωσιμότητα της ανθρωπότητας»

Ο μάνατζερ της «γαλλικής ΔΕΗ» και άλλοι 83 συνάδελφοί του απευθύνουν έκκληση για να ενταχθούν στην στρατηγική των επιχειρήσεων η κυκλική οικονομία, η κοινή χρήση των προϊόντων, η επανεθνικοποίηση της παραγωγής και η προώθηση της βιοποικιλότητας

Γερμανία: Στο τραπέζι με εργοδότες και συνδικάτα κάθισε ο Σολτς για να βρουν μαζί λύσεις κατά της εκτόξευσης του κόστους ζωής
Διεθνή |

Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για την αύξηση του κόστους ζωής εγκαινίασε ο Καγκελάριος Σολτς

Οι συνομιλίες θα "τρέξουν" τις επόμενες εβδομάδες, όμως τα συνδικάτα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως ζητούν σημαντικές αυξήσεις κοντά στα επίπεδα του πληθωρισμού