Στα πλαίσια του προγράμματος εξωστρέφειας  και ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας του Τμήματος Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ πραγματοποίησε για πρώτη φορά φέτος την υλοποίηση τριών δράσεων

1. Διαδικτυακές ενημερώσεις σχολικών μονάδων

2. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

3. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών Τμήματος Στατιστικής σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Όσον αφορά τη Δράση 1, πραγματοποιήθηκαν δύο διαδικτυακές ενημερώσεις με τη συμμετοχή περίπου 40 σχολείων και περίπου 1200 μαθητών. Σημειώνεται ότι στις προαναφερόμενες διαδικτυακές συναντήσεις συμμετείχαν και σχολεία από την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της Δράσης 3, υλοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

1. Ο κ. Παναγιώτης Παπασταμούλης Επίκουρος Καθηγητής πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 2ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στις 11 Απριλίου 2022 και

2. Ο κ. Ιωάννης Βρόντος, Αναπληρωτής Καθηγητής πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 4ο ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ στις 12 Απριλίου 2022.

Στα πλαίσια της Δράσης «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» υλοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων:

· 5Ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

· 1Ο ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ

· 4Ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

· 2Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

· ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

· 1Ο ΓΕΛ ΠΑΠΑΓΟΥ

· 3ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ

· 19Ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ

· 6Ο ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

· Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ» και

· 10ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην παρουσίαση του Τμήματος Στατιστικής μετείχαν καθηγητές του Τμήματος Στατιστικής, ήτοι οι κ.κ. Ιωάννης Ντζούφρας, Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής, κ. Δημήτριος Καρλής, Αναπληρωτής Προέδρου του Τμήματος Στατιστικής, κα Ξανθή Πεντελή, Επίκουρη Καθηγήτρια, κ. Παναγιώτης Παπασταμούλης, Επίκουρος Καθηγητής και κ. Ιωάννης Βρόντος, Αναπληρωτής Καθηγητής καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες κ. Αναστάσιος Αψεμίδης, κα Παναγιώτα Τσαμτσακίρη και κ. Ηλίας Λερίου.

Οι μαθητές των σχολείων καθώς και οι συνοδοί-καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω της παρουσίασης-ομιλίας των καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Στατιστικής, καθώς και την έμπρακτη εφαρμογή του αντικειμένου του όρου της Στατιστικής στα πεδία και στους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Επίσης, είδαν πως η στατιστική συνεισφέρει σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η βιοπληροφορική/γενετική και η επιτήρηση επιδημιών. Τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδι τεχνολογίας με χρήση κινητών τηλεφώνων που αφορούσαν γενικές γνώσεις Στατιστικής ενώ επισκέφτηκαν το εργαστήριο υπολογιστών όπου στεγάζονται οι υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος και συνομίλησαν με έναν εκπρόσωπό τους.

Η Δράση αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Στατιστικής και με την συνδρομή της Γραμματείας του Τμήματος Στατιστικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia