Εργάτες απομάκρυναν σήμερα τις εμβληματικές «Χρυσές Αψίδες» από εστιατόριο των McDonald’s βόρεια της Μόσχας, σύμβολο της εταιρείας, στην πρώτη φάση αλλαγής επωνυμίας της αλυσίδας φαστ φουντ που ξεκίνησε στη Ρωσία, μερικές ημέρες αφού η εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποχωρήσει από τη χώρα.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ταχυφαγείων παγκοσμίως πουλά τα εστιατόριά της στη Ρωσία σε έναν από τους τοπικούς δικαιοδόχους της, που θα τα λειτουργήσει υπό νέα επωνυμία που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, δίνοντας τέλος σε τρεις και πλέον δεκαετίες παρουσίας στη χώρα.

Φωτ. Reuters

Οι κίτρινες αψίδες βρίσκονταν έξω από το εστιατόριο στο Κίμκι, μια πόλη έξω από τη Μόσχα. Δεν ήταν σαφές εάν και σε άλλα καταστήματα στη χώρα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση του σήματος της εταιρίας.

Η McDonald’s αποφάσισε τον Μάρτιο να κλείσει τα εστιατόριά της στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του καταστήματος στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας. Η αποχώρηση της McDonald’s είναι μια από τις πλέον προβεβλημένες αποχωρήσεις εταιρειών από τη χώρα, ως απάντηση στη ρωσαική ειβολή στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή