Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας μια πορεία έντονων διακυμάνσεων ημερησίως, καθώς η οικονομία προσπαθεί να ξεπεράσει τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,8%, με τον κλάδο των εταιρειών κοινής ωφελείας να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,67% στις 7.534 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,71% στις 14.018 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,30% στις 6.271 μονάδες.

Αγοραστικές ευκαιρίες

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές έχουν φτάσει σε ένα σημείο που έχουν αναδυθεί αγοραστικές ευκαιρίες. Βέβαια, οι αγοραστές παραμένουν επιλεκτικοί και πολλές φορές βραχυπρόθεσμοι, λόγω του αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου, και αυτοί είναι οι λόγοι για τη μεταβλητότητα που εμφανίζουν οι αγορές.

Θετικά λειτουργεί και η ανακοίνωση ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε 0,2% το α’ τρίμηνο, παρά τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές