Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, κόντρα στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών στην οικονομία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,3%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,67% στις 7.513 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,38% στις 14.175 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,17% στις 6.358 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Siemens Gamesa σημείωσε κέρδη 6,2%, καθώς η Siemens Energy προσφέρθηκε να αγοράσει όλες τις μετοχές της εταιείας, στην τιμή των 4,06 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, η ελβετική φαρμακευτική Vifor Pharma σημείωσε απώλειες 8,3%.

Πέραν της θετικής πορείας και σήμερα, η αβεβαιότητα στις αγορές παραμένει μεγάλη λόγω των ανησυχιών για τις πληθωριστικές πιέσεις, που επιδεινώνονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, τη σχετική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα στρέφονται στο θερινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που θα διεξαχθεί μέχρι την Πέμπτη στο Νταβός της Ελβετίας, το πρώτο από όταν ξέσπασε η πανδημία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την παγκόσμια οικονομική και επιχειρηματική οικονομική ανάπτυξη, οι ενεργειακές προκλήσεις, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, η τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή αναμένεται ότι θα είναι τα βασικά θέματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές