Μετά από δυο ημέρες ανόδου ήρθε η διόρθωση σήμερα στους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τις προκλήσεις να παραμένουν ευνοώντας τις καθαρά βραχυπρόθεσμες θέσεις στην αγορά.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1%, με τον κλάδο των εταιρειών κοινής ωφελείας να χάνει 2,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,93% στις 7.443 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,10% στις 14.017 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,19% στις 6.283 μονάδες.

Οι μετοχές

Οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Drax Group σημειώνουν απώλειες άνω του 12%, αφού η Citi μείωσε τη σύσταση της μετοχή σε «sell» από «neutral».

Στο μεταξύ η εστίαση παραμένει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός αυτή την εβδομάδα, συγκεντρώνοντας πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την παγκόσμια οικονομική και επιχειρηματική οικονομική ανάπτυξη, οι ενεργειακές προκλήσεις, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, η τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή αναμένεται ότι θα είναι τα βασικά θέματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές