Σταθερά ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τον χαμηλό τζίρο όμως να αφήνει κάποια ερωτηματικά για τα ερείσματα που διαθέτει σε μία ακόμη προσπάθεια να διαπεράσει τα επίπεδα των 870 μονάδων. Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης είναι στις 874,54 μονάδες, με κέρδη 1,29% και τον τζίρο κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Πέραν του χαμηλού τζίρου, η θετική εικόνα της αγοράς, η οποία μάλιστα διαμορφώνεται και από την πλειονότητα των δεικτοβαρών τίτλων του, θα ενισχυθεί εάν τελικά ο γενικός δείκτης διαπεράσει το στενό εύρος που μας έχει συνηθίσει μεταξύ 850-875 μονάδων. Εάν τη διασπάσει ανοδικά, και την κρατήσει και στο κλείσιμο της εβδομάδας, τότε οι καθοδικές πιθανότητες θα μειωθούν σημαντικά.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Σύμφωνα με την Trader24, προφανώς, ο επενδυτικός κόσμος αναμένει τις ανακοινώσεις της Fed την Πέμπτη σχετικά με τα πρακτικά της και σε συνάφεια με τη διαρκώς μεταβαλλόμενη νομισματική της πολιτική προς ένα υψηλότερο σημείο επιτοκίου, ως αντιστάθμισμα στις επίμονες και άκρως επικίνδυνες για την παγκόσμια οικονομία πληθωριστικές πιέσεις. Και συμπληρώνοντας το παζλ, διαφαίνεται το κόστος ενέργειας ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας για τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Λάμδα, η ΔΕΗ, η Jumbo, η Πειραιώς και ο ΟΠΑΠ ηγούνται της ανόδου, με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ ισχυρή είναι και η άνοδος σε Alpha Bank, Coca Cola, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, η Quest χάνει 1,56%, με τις ΑΔΜΗΕ, Aegean, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών