Με οδηγό για ακόμη μία ημέρα τον τραπεζικό κλάδο, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε τροχιά να διασπάσει τις 870 μονάδες, το επίπεδο που έχει ταλαιπωρήσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,07% στις 872,63 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από 7 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Αν και η αγορά δοκιμάζει για ακόμη μία ημέρα το «ταβάνι» των 870 μονάδων, η συναλλακτική δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, τροφοδοτώντας την επιφυλακτικότητα αρκετών αγοραστικών κινήσεων.

Εάν δεν αυξηθούν οι αγοραστικές πρωτοβουλίες, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ο γενικός δείκτης να παραμείνει στο εύρος της συσσώρευσης των 850 – 875 μονάδων, με το πτωτικό σενάριο να παραμένει σε ισχύ.

Αυτό που επισημαίνουν πάντως χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, η αγορά τηρεί στάση αναμονής τόσο λόγω των διεθνών εξελίξεων, όσο και ενόψει των αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων για τις επικείμενες αλλαγές των δεικτών του MSCI.

Ειδικά στο τελευταίο αναμένει να δει και τις κινήσεις των ξένων χαρτοφυλακίων, προκειμένου να εντοπίσει τις προθέσεις των στην περιφερειακή ελληνική αγορά.

Το ταμπλό

Πάντως σήμερα, Jumbo, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ βρίσκονται στην πρώτη θέση της ανόδου, ενώ θετικά λειτουργούν και τα σημαντικά κέρδη των Βιοχάλκο, Πειραιώς, Coca Cola, Εθνική, Μυτιληναίος, Eurobank, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών