Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Ασίας σήμερα, χωρίς όμως να αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας που ανακοίνωσε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,64%, ενώ ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα κέρδισε περίπου 0,6% και ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,145%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,11% και ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,24%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,81%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,77%.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times υποχώρησε 0,2%. Η χώρα ανέφερε το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου που αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση, υψηλότερα από την αύξηση 3,4% της πρώτης εκτίμησης της κυβέρνησης.

Πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας

Οι μετοχές των κινεζικών μετοχών τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ δέχτηκαν και σήμερα πιέσεις. Οι μετοχές της Alibaba υποχώρησαν περίπου 1% ενώ η JD.com και η Baidu έχασαν 0,94% και 1,71%, αντίστοιχα.

Αυτές οι απώλειες προήλθαν μετά από σχόλια αξιωματούχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη ότι «ο χρόνος τελειώνει» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ και της Κίνας σχετικά με τις επιθεωρήσεις ελέγχου. Η Baidu και η JD.com είναι μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που βρέθηκαν από την SEC σε μια λίστα εταιρειών που αντιμετωπίζουν πιθανές διαγραφές από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

«Ενώ σίγουρα έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις για τις επιθεωρήσεις ελέγχου στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, παραμένουν σημαντικά ζητήματα και ο χρόνος τελειώνει γρήγορα», δήλωσε ο YJ Fischer, διευθυντής του γραφείου διεθνών υποθέσεων της SEC.

Η RBNZ ανακοινώνει αύξηση επιτοκίων

Η Reserve Bank of New Zealand ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να αυξήσει το βασικό επιτόκιο μετρητών της κατά 50 μονάδες βάσης, στο 2%, μια απόφαση που αναμένετο από τους περισσότερους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Μια μεγαλύτερη και έγκαιρη αύξηση του βασικού επιτοκίου μετρητών μειώνει τον κίνδυνο να καταστεί επίμονος ο πληθωρισμός, ενώ παρέχει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία πολιτικής ενόψει του εξαιρετικά αβέβαιου παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, ανέφερε η RBNZ σε ανακοίνωση της. Αυτή η αύξηση ήταν η πέμπτη στη σειρά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές