Χείμαρρος ήταν, κυριολεκτικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε σημερινές δηλώσεις του, στις οποίες στάθηκε κυρίως στο ζήτημα των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου και των κυρώσεων για την ρωσική οικονομία. Έφτασε δε, στο σημείο να δηλώσει πως… Δόξα τω Θεώ που κάποιες ξένες επιχειρήσεις έφυγαν από τη Ρωσία!

«Κάποιες φορές όταν βλέπεις αυτούς που έχουν φύγει λες, ίσως Δόξα τω Θεώ. Θα ανακτήσουμε τις γωνιές μας, τις επιχειρήσεις και την παραγωγή μας» τόνισε χαρακτηριστικά δηλώνοντας ευχαριστημένος για την έξοδο των ξένων επιχειρήσεων που θα άφησαν έτσι το χώρο στις εγχώριες επιχειρήσεις να πάρουν τη θέση τους.

Δεν θα απομονωθούμε

Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως οι δυτικές κυρώσεις θα αποτύχουν να απομονώσουν τη χώρα του από την παγκόσμια οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θα γυρίσουν σαν μπούμερανγκ εναντίον των κρατών που τις έχουν δρομολογήσει.

«Δεν πρόκειται να απομονωθούμε. Προσπαθούν να μας συνθλίψουν. Όμως στον σύγχρονο κόσμο αυτό είναι απλά μη ρεαλιστικό, είναι αδύνατο. Εάν εμείς οι ίδιοι δεν χωρίσουμε τους αυτούς μας με κάποιο τοίχο, κανείς δεν θα είναι σε θέση να απομονώσει μια χώρα όπως η Ρωσία». Πρόσθεσε δε, χαρακτηριστικά πως το μόνο που θα καταφέρουν αυτοί που επιβάλουν τις κυρώσεις είναι «να δημιουργήσουν προβλήματα στους ίδιους» λόγω του τρόπου που λειτουργεί πλέον η παγκόσμια οικονομία και το διεθνές εμπόριο.

Θα βρίσκετε και Mercedes!

Μάλιστα, όπως σχολίασε ακόμη και είδη πολυτελείας όπως οι Mercedes, θα είναι ακόμη διαθέσιμα στην ρωσική αγορά, «απλά λίγο πιο ακριβά», υπονοώντας πως θα γίνονται εισαγωγές μέσω τρίτων χωρών. Τόνισε μάλιστα πως, καθώς η Δύση γυρίζει την πλάτη στη Ρωσία, η Μόσχα θα προχωρήσει σε νέες συμφωνίες με φιλικές χώρες από την Ασία, την Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Βέβαια παραδέχτηκε πως δεν είναι όλα ρόδινα. «Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μας θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, ειδικά στο μέτωπο των εφοδιαστικών αλυσίδων και των μεταφορών. Όμως, όλα μπορούν να προσαρμοστούν και όλα μπορούν να κατασκευαστούν με έναν νέο τρόπο» τόνισε αισιόδοξα. Αυτό σίγουρα θα έχει ένα τίμημα, «δεν θα γίνουν όλα χωρίς απώλειες ως ένα βαθμό, όμως αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο δυνατοί».

Σημειωτέον πως στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, στην οποία μίλησε ο κύριος Πούτιν, μετέχουν εκτός της Ρωσίας, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή