Πρωτοφανείς εικόνες χάους διαδραματίζονται και σήμερα στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, το οποίο είναι το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα της ασφάλειας δημιουργούν τεράστιες ουρές, που ξεκινούν πολύ έξω από το κτίριο, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να χρειάζονται πολλές ώρες για να προχωρήσουν στον τυπικό έλεγχο των εισιτηρίων και την παράδοση αποσκευών και πολλοί να καταλήγουν να χάνουν την πτήση τους.

Εδώ και μέρες, πολλές πτήσεις σε καθημερινή βάση καθυστερούν, ενώ κάποιες καταλήγουν και να ακυρωθούν εντείνοντας τη δυσφορία των ταξιδιωτών.

Πηγή: Twitter

Στην έλλειψη προσωπικού έρχονται να προστεθούν και οι κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα που ζητούν αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας.  Μάλιστα, τα συνδικάτα έχουν ανακοινώσει νέα απεργία την 1η Ιουνίου.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες… βλέποντας τα δύσκολα προχωρούν στην λήψη μέτρων. Η Air France-KLM ανακοίνωσε πως “παγώνει” την πώληση νέων εισιτηρίων για όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ μέχρι τη Δευτέρα, λόγω του συνεχιζόμενου χάους στο Schiphol.

Πηγή: Twitter

Προκειμένου να μην προστεθούν επιπλέον ταξιδιώτες η ολλανδική αεροπορική σταμάτησε τις πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ θα προσφέρει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες τρεις ημέρες, την δυνατότητα να αλλάξουν δωρεάν τα εισιτήρια τους για άλλη ημερομηνία.

Η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε την πρόθεση της να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, ενώ θα συνεργαστεί με τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για την αναδιαμόρφωση του προγράμματος των πτήσεων. Επίσης βρίσκεται σε συνομιλίες με τα συνδικάτα για την αύξηση των μισθών στους εργαζόμενους στον τομέα ασφαλείας για να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα