Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μεγάλες εμπορικές συμφωνίες στην μουσική βιομηχανία, καθώς τα υψηλά έσοδα από το streaming οδηγεί τις εταιρείες του κλάδου, καθώς και τα μεγάλα επενδυτικά fund σε αναζήτηση νέων συνεργασιών. Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση της πώλησης του μουσικού καταλόγου του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στο βρετανικό fund Hipgnosis Songs Capital, το οποίο συνεργάζεται και στηρίζεται από το αμερικανικό μέγα fund της Blackstone.

Ο σούπερ σταρ της ποπ, που ξεκίνησε την πορεία του στην μουσική από το δημοφιλές νεανικό συγκρότημα των NSYNC, πούλησε τα δικαιώματα όλων των μέχρι τώρα τραγουδιών του στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Wall Street Journal, η οποία επεσήμανε πως η συμφωνία δεν περιλαμβάνει μελλοντικά μουσικά κομμάτια του Τίμπερλεϊκ.

Ο ίδιος ο 41χρονος σταρ, με γνωστά hits όπως το «Cry Me a River», το «Can’t stop the Feeling» και το «Bye Bye Bye», εμφανίστηκε «ενθουσιασμένος» με την συμφωνία και δήλωσε πως ανυπομονεί για την έναρξη του νέου αυτού κεφαλαίου στην καριέρα του.

Χρυσές συμφωνίες 

Μέσα στην τελευταία διετία πολλά ήταν τα ανάλογα deals που έχουν ανακοινωθεί στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, επιβεβαιώνοντας την χρυσή περίοδο που διανύει οικονομικά ο κλάδος.

Ενδεικτικά τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μπρους Σπρίνγκστιν διασφάλισε 550 εκατ. δολάρια για την πώληση του μουσικού του καταλόγου στην Sony, ενώ ένα μήνα νωρίτερα σε ανάλογη συμφωνία με την Sony, έναντι αδιευκρίνιστου αλλά σίγουρα πολύ υψηλού τιμήματος, κατέληξε και ο θρύλος Μπομπ Ντίλαν αναφορικά με τον κατάλογο των ηχογραφημένων κομματιών του. Αν και ο 79χρονος Ντίλαν είχε πουλήσει, περίπου ένα χρόνο πριν, και τον κατάλογο των 600 και πλέον τραγουδιών του στην Universal Music Publishing Group. Σημαντικό ήταν και το deal ύψους 50 εκατ. δολαρίων που διασφάλισε η «γιαγιά της ροκ» Τίνα Τέρνερ διασφαλίζοντας 50 εκατ. δολάρια από την BMG.

Στο κυνήγι των συμφωνιών, η ανερχόμενη βρετανική Hipgnosis έχει καταφέρει να διασφαλίσει καλή θέση. Η εταιρεία πέρυσι είχε ανακοινώσει πως δαπάνησε περίπου 670 εκατ. δολάρια για την απόκτηση των δικαιωμάτων συνολικά 44.000 τραγουδιών, καλλιτεχνών όπως η Μπλόντι, ο Ρικ Τζέιμς, ο Μπάρι Μανίλοου, οι Pretenders κλπ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus