Τον τίτλο της πιο ακριβής ηλεκτρικής κιθάρας που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία κατέχει πλέον η κιθάρα του Κερτ Κομπέιν. Η τιμή πώλησης «έπιασε» τα 4,5 εκατ. δολάρια, όταν η αρχική εκτιμώμενη τιμή κυμαινόταν στα 600.000 με 800.000 δολάρια.

Πρόκειται για μια Fender Mustang του 1969, σε μπλε και άσπρο χρώμα και φινίρισμα Lake Placid Blue, την οποία ο διάσημος τραγουδιστής των Nirvana χρησιμοποίησε στο βίντεο κλιπ του θρυλικού τραγουδιού του συγκροτήματος «Smells Like Teen Spirit», ένα τραγούδι που θεωρείται από τα σημαντικότερα της σύγχρονης μουσικής ιστορίας.

Ο Κομπέιν απέκτησε την κιθάρα το 1990 και την χρησιμοποίησε σε πολλές εμφανίσεις των Nirvana, όπως και στις ηχογραφήσεις των άλμπουμ «Nevermind» και «In Utero». Στην τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, λίγο πριν αυτοκτονήσει το 1994, είχε υποστηρίξει πως ήταν η καλύτερη κιθάρα με την οποία είχε παίξει ποτέ.

Πηγή: Juliens Auctions

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Julien’s Auctions. Ο δε, τυχερός αγοραστής είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τζιμ Ίρσεϊ, ιδιοκτήτη της ομάδας των Ιντιανάπολις Κολτς και ήδη κάτοχος μιας από τις μεγαλύτερες συλλογές από κιθάρες που υπάρχει παγκοσμίως.

Ο 62χρονος Ίρσεϊ έχει ξοδέψει μια ολόκληρη περιουσία για την συλλογή του, την οποία ξεκίνησε να «χτίζει» εδώ και 25 χρόνια. Μεταξύ άλλων έχει διαθέσει 3,9 εκατ. δολάρια για την απόκτηση της μαύρης Stratocaster του Ντέιβιντ Γίλμορ των Pink Floyd, περίπου ένα εκατ. δολάρια για μια Tiger του Τζέρι Γκαρσία και 965.000 δολάρια για μια Strat του Μπομπ Ντίλαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus