Μείωση των πωλήσεών της σε τσιπ βιντεοπαιχνιδιών εκτιμά η Nvidia για το τρέχον τρίμηνο, προκαλώντας ανησυχία σε ορισμένους αναλυτές καθώς εγείρονται νέα ζητήματα που αφορούν στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω των lockdown στην Κίνα για την COVID-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σχεδιασμού και κατασκευής ημιαγωγών, Τζενσέν Χουάνγκ, δήλωσε στο Reuters ότι τα έσοδα της Nvidia από τη δραστηριότητα του gaming θα σημειώσουν ποσοστιαία πτώση στις εφηβικές ηλικίες για το τρέχον τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

«Συνολικά η αγορά του gaming επιβραδύνεται», εκτίμησε ο Χουάνγκ. Με βάση την πιο ήπια ζήτηση της αγοράς, η Nvidia επέλεξε να μειώσει τις πωλήσεις της στην αγορά της Κίνας. Η εταιρεία δέχεται επίσης πλήγμα και στη Ρωσία και προβλέπει «πιο χαμηλές πωλήσεις» στην Ευρώπη.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε κατά 6,7%, παρόλο που τα έσοδα και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την αρχή του χρόνου, η μετοχή της  έχει υποχωρήσει περίπου κατά 40%, επηρεαζόμενη από το sell off μετοχών λόγω ανησυχιών για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Από την άλλη, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό εξαπλώνονται στην οικονομία των ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές σταθμίζουν τις αγορές ειδών όπως είναι οι φορητοί υπολογιστές και οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Πρόβλεψη για το δεύτερο τρίμηνο

Η Nvidia προβλέπει έσοδα δεύτερου τριμήνου ύψους 8,10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα περίπου κατά 2%. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

Η πρόβλεψη για τα χαμηλότερα έσοδα περιλάμβανε μια εκτιμώμενη μείωση περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με τη Ρωσία και τα lockdown για την COVID στην Κίνα. Η CFO Κολέτ Κρες δήλωσε ότι αυτή η μείωση περιλάμβανε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια από απώλειες στις πωλήσεις παιχνιδιών στην Κίνα και τη Ρωσία και άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις των κέντρων δεδομένων στη Ρωσία.

Οι χαμηλότερες τιμές για τα τσιπ γραφικών και οι χαμηλότερες δαπάνες εν μέσω υψηλού πληθωρισμού είναι πιθανό να πιέσουν τη δραστηριότητα του gaming της Nvidia, σύμφωνα με ειδικούς.

ΜΙα επιπλέον παράμετρος είναι το πλήγμα που δέχθηκε η αγορά κρυπτονομισμάτων και το οποίο είχε αντίκτυπο στη ζήτηση για μονάδες επεξεργασίας γραφικών της Nvidia, οι οποίες προτιμώνται από τους miners κρυπτονομισμάτων. Mάλιστα εκτιμάται ότι η Nvidia είχε απώλειες κατά 52% από έτος σε έτος στην κατηγορία «κατασκευής πρωτότυπου εξοπλισμού», λόγω της πτώσης των εσόδων από τους επεξεργαστές για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI