Μικρά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας έστω και επιφυλακτικά την ανάκαμψη της εβδομάδας, καθώς οι φόβοι για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής υποχωρούν ελαφρά.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,04% στις 7.561 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,37% στις 14.283 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,33% στις 6.431 μονάδες.

Αν και οι εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός έδειχναν κάποιες ζοφερές προβλέψεις, ιδιαίτερα για την Ευρώπη, την οποία πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ευάλωτη στην ύφεση, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που εκτιμούν ότι οι προοπτικές αυτές έχουν αποτυπωθεί στις αγορές. Ωστόσο, αυτό που έχει αλλάξει αυτήν την εβδομάδα είναι οι αυξημένες εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παραμείνει υποστηρικτική, παρά την πρόθεση για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο.

Οι αγορές παρακολουθούν επίσης τη σύγκρουση στην Ουκρανία, με αμερικανό αξιωματούχο να λέει ότι η Ρωσία σημειώνει «αυξητική πρόοδο» στην περιοχή του Ντονμπάς. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι θα επιτρέψει σε ξένα πλοία να εγκαταλείψουν λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα και στη Θάλασσα του Αζόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές