Σε μια χρονική συγκυρία που θα δικαιολογούσε πλήρη παράδοση των όπλων, το ΧΑ κατάφερε να δώσει άλλη μια ανοδική συνεδρίαση, την τρίτη συνεχόμενη, και μάλιστα με αξιοπρεπή συναλλακτική δραστηριότητα, συντήρηση του θετικού προσήμου του ΓΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και κλείσιμο στα υψηλά ημέρας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ανοδική διάσπαση του πλαγιοπτωτικού σχηματισμού στις 870 μονάδες επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, ισχυροποιώντας τα τεχνικά ευρήματα από όπου συνάγεται η ζώνη υποδοχής των 900 μονάδων.

Βασικός πρωταγωνιστής ήταν σαφώς ο Τραπεζικός Κλάδος, τόσο λόγω ποσοστιαίας απόδοσης όσο και από πλευράς τζίρου, με τη μετοχή της Eurobank να ηγείται.
Ειδική μνεία για άλλη μια φορά στη στιβαρή συμπεριφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά βελτιώνοντας και το επενδυτικό κλίμα, ενώ επίσης βοήθησαν οι σωματοφύλακες ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Ωστόσο, τα μαύρα σύννεφα της αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας όχι μονο παρέμειναν, αλλά πύκνωσαν πάνω από τους επενδυτές, καθώς αμφότερες Fed και ΕΚΤ κρούουν πλέον ανοιχτά τον κώδωνα του κινδύνου στις αντίστοιχες ανακοινώσεις τους εξ αφορμής των μέτρων κατά του επίμονου πληθωρισμού και των προβλέψεων για τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News