Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς έλαβαν σημαντική ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές της Alibaba σημείωσαν άνοδο 12,45% αφού ανακοίνωσε κέρδη 7,95 γιουάν (1,18 δολ.) ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, με έσοδα 204,05 δισ. γιουάν.

Αυτά ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη 7,31 γιουάν ανά μετοχή σε έσοδα 199,25 δισ. CNY, σύμφωνα με το StreetAccount.

Οι κινεζικές μετοχές

Τα κέρδη της Alibaba ώθησαν κι άλλες κινεζικές μετοχές τεχνολογίας, με την Tencent να σημειώνει άνοδο 2,33% και την Netease να κλείνει στο +3,53%. Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,77%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,52% και τον Shenzhen Component να κερδίζει 0,449%.

Οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν μια άνευ προηγουμένου πανεθνική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν μια οικονομία που έχει πληγεί από τα μέτρα έναντι της Covid. Ο πρωθυπουργός Li Keqiang προειδοποίησε για δυσκολίες «ακόμη μεγαλύτερες από το σοβαρό σοκ της πανδημίας το 2020».

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε 0,56% καθώς οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group σημείωσαν άνοδο 4,49%.

Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,44%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας επίσης σημείωσε κέρδη 0,87%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ανέβηκε 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές