Ένα ακόμη βήμα για να κλείσει την πτωτική “ψαλίδα” του Μαΐου έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς κατάφερε να κλείσει και σήμερα θετικά, αν και με αρκετή επιφυλακτικότητα, καθώς πλέον πρέπει να αφομοιώσει τα επίπεδα που έχασε από τις 5/5.

Σήμερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 891,41 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 84 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης κέρδισε 3,65%, αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο τραπεζικός δείκτης που έκλεισε με κέρδη 8,25%.

Ανοδος 30 μονάδων

Μπορεί αυτήν τη εβδομάδα να μην ανέβασε πολύ υψηλούς συναλλακτικούς ρυθμούς, αλλά κατάφερε ο γενικός δείκτης να προσθέσει περίπου 30 μονάδες, φτάνοντας στα επίπεδα που δεν είχε βρεθεί από τις 5 Μαΐου. Βέβαια, για να κλείσει το αρνητικό πρόσημο του Μαΐου θα πρέπει να προσθέσει ακόμη 30 μονάδες, με τις προσεχείς δύο συνεδριάσεις να είναι αυτές που θα δούμε και τις τελευταίες κινήσεις αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων ενόψει των αλλαγών στους δείκτες του MSCI.

Η δοκιμασία των 900 μονάδων

Ο πρώτος στόχος βέβαια είναι η μεγάλη δοκιμασία των 900 μονάδων, ο οποίος αναμένεται να είναι εξίσου απαιτητικός με εκείνον της διάσπασης των 870 μονάδων, τις οποίες και πολιορκούσε επί μία εβδομάδα. Σε αυτό πάντως έχει στο πλευρό του και το βελτιωμένο διεθνές κλίμα, αλλά είναι σημαντικό ότι το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει το θετικό του βηματισμό, αναιρώντας τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος

Ο τραπεζικός κλάδος ήταν από τους πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης, καθώς δείχνει να βγαίνει από το έντονο πτωτικό κανάλι που οδήγησε τον κλαδικό έως και τις 540 μονάδες και να ανακτήσει πλέον και τις 600 μονάδες. Ο κλάδος όμως βοήθησε και να βλέπει σήμερα ο γενικός δείκτης τις 900 μονάδες, οι οποίες τεχνικά είναι ζώνη υποδοχής των αγοραστικών δυνάμεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης ξεχώρισε με το +5,60% που σημείωσε, όπως και η Εθνική με το δικό της +3,15%. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Alpha Bank, ΟΤΕ, Titan, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος. Η ΔΕΗ έχασε 3,29%, ενώ Coca Cola και Quest έκλεισα στο -1,58% και -1,18% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών