Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, θέτοντας τος βάσεις για μια καλή εβδομάδα, μετά από σχεδόν δυο μήνες συνεχούς πτώσης. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,78% στις 32.890 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,42% στις 4.115 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,93% στις 11.967 μονάδες.

Ενθαρρυντικά τα νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού

Η ώθηση σήμερα ήρθε από τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού  επιβραδύνθηκε λίγο. Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης αυξήθηκε 4,9% τον Απρίλιο, μετά από ρυθμό 5,2% τον προηγούμενο μήνα. Η συγκεκριμένη τιμή παρακολουθείται στενά από την Federal Reserve κατά τον καθορισμό της πολιτικής.

Στο μεταξύ στο επίκεντρο παραμένει ο κλάδος της λιανικής, με τις μετοχές της Ulta Beauty να σημειώνουν άνοδο περίπου 8% αφού η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα. Από την άλλη η Gap υποχωρεί σχεδόν 20% μετά τη μείωση του guidance για τα κέρδη της.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον που κυριαρχεί στην αγορά είναι εάν το ράλι αυτής της εβδομάδας είναι βιώσιμο ή εάν πρόκειται για ανακούφιση. Ή ακόμη εάν πρόκειται για ένα διάλειμμα  ενός μακροχρόνιου sell-off φέτος. Πάντως από την αρχή της εβδομάδας ο Dow σημειώνει άνοδο 4,4%. Ο S&P 500 είναι 4% υψηλότερα και ο Nasdaq κερδίζει 3,4% στην εβδομάδα. Και οι δύο έχουν σερί επτά πτωτικών εβδομάδων, ενώ ο Dow οκτώ πτωτικών εβδομάδων.

Ωστόσο, οι δείκτες είναι πολύ μακριά από τα υψηλά τους, με τον Nasdaq Composite να βρίσκεται σταθερά σε bear market και τον S&P 500 να έχει χάσει για λίγο περισσότερο από 20% κάτω από το ρεκόρ του την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Μεγάλη ανατροπή από τον Nasdaq, στο κόκκινο ο Dow
Wall Street |

Μεγάλη ανατροπή από τον Nasdaq, στο κόκκινο ο Dow

Η αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου βοήθησε τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ανακάμψουν, ωστόσο, η απόδοση των 10ετών διαπραγματεύεται τώρα κοντά στην απόδοση των 2ετών, εξέλιξη που θεωρούν πολλοί στη Wall Street ως ένα δείκτη ύφεσης