Με φόντο τον Παρθενώνα, καλημέρισε το πρωί της Πέμπτης ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ τους ακολούθους του στο Instagram.

«Βρίσκομαι προφανώς στην Αθήνα, πάνω στην Ακρόπολη, και ενώ είναι πολύ νωρίς κάνει πολλή ζέστη. Πρόκειται για μια σύντομη επίσκεψη όμως αυτό που έχει καθοριστική σημασία δεν είναι τα αξιοθέατα αλλά οι συνομιλίες με το φίλο μας τον Μητσοτάκη», λέει ο Ζέντερ και διευκρινίζει ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται η καλύτερη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Πολλοί ακόλουθοι στο Instagram εύχονται στο Ζέντερ “καλή επιτυχία στις συνομιλίες και λίγο χρόνο για πολιτισμό”, ενώ ένας συγκρίνει τα βαυαρικά με τα ελληνικά χρώματα: “μόνο γαλάζιο και άσπρο”», γράφει η Tageszeitung του Μονάχου σε άρθρο που καταλήγει με τις αρκετές αναφορές του Βαυαρού πρωθυπουργού στην αθηναϊκή ζέστη.

«Εξαιτίας του ρωσικού επιθετικού πολέμου στην Ουκρανία η Γερμανία προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από ρωσικές πηγές ενέργειας», σημειώνει το πρακτορείο DPA σε τηλεγράφημα που αναπαράγεται από πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η διαδρομή για παράδειγμα του υγροποιημένου αερίου από χώρες όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα στη Βαυαρία είναι πιο σύντομη σε σχέση με τη Βόρειο Θάλασσα. Ηλιακή ενέργεια από θερμές χώρες θα έπρεπε επίσης να αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Μια ομάδα εργασίας θα αναλάβει την επεξεργασία τέτοιων έργων»

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα