Μικρά είναι τα κέρδη που καταγράφει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις 900 μονάδες. Αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,28% στις 893,91 μονάδες, με τον τζίρο στα 40 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες προσδοκίες

Αν και οι προσδοκίες για τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση ήταν μεγάλες, φαίνεται ότι αφενός η αργία στις ΗΠΑ και αφετέρου το νέο άλμα πληθωρισμού στην Ευρωζώνη λειτουργούν ανασταλτικά στις αγοραστικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, η αγορά βλέπει ότι ακόμη το διεθνές κλίμα είναι εύθραυστο, αναβάλλοντας έτσι κάποιες κινήσεις μέχρι νεωτέρας.

Ο γενικός δείκτης

Ο γενικός δείκτης πρέπει να ανακτήσει την περιοχή των 900-902 μονάδων, που συνιστούν και την πρώτη αντίσταση στο τρέχον θετικό momentum. Διαφορετικά, σύμφωνα με την Trader24, θεωρείται πιθανή μια επιστροφή προς τις 865 μονάδες, καθώς η επιθετική βραχυπρόθεσμη κίνηση της απερχόμενης εβδομάδας, που έφερε και την ανοδική διάσπαση του πλαγιοπτωτικού σχηματισμού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική σημειώνει κέρδη 3,33%, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank και ΓΕΚ Τέρνα. Θετικά λειτουργούν οι Coca Cola, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Σαράντης, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη, ο ΑΔΜΗΕ χάνει 2,43%, με τη ΔΕΗ και τον ΟΛΠ να είναι στο -1,46% και -1,34% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες