Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς επηρεάστηκαν αφενός από τα στοιχεία για την πορεία της εργοστασιακής παραγωγής στην Κίνα και αφετέρου από το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που οδήγησε και στην άνοδο της τιμής του.

Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο 0,75% ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 1,212%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,43%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία παρέμεινε έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,25%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 0,29%.

Την ίδια ώρα, άλμα 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία κατά 90%, έως το τέλος του 2022. Το αργό σημειώνει άνοδο 1,7% στα 119,16 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent ενισχύεται 1,9% στα 119,81 δολ. το βαρέλι.

Στα μάκρο της ημέρας, ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Κίνας για τον Μάιο διαμορφώθηκε στις 49,6 μονάδες, βελτιωμένος σε σχέση με τις 47,4 μονάδες τον Απρίλιο. Η μέτρηση του Μαΐου ήταν πάνω από το επίπεδο των 48,6 που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

«Τα πράγματα… βελτιώνονται, αλλά όχι αρκετά καλά», είπε ο Bo Zhuang, ανώτερος αναλυτής στο Loomis Sayles. Το χειρότερο του κύματος Covid στην Κίνα μπορεί να είναι πίσω, αλλά η χώρα εξακολουθεί να βλέπει «μια πολύ σταδιακή, αργή πρόοδο στην επιστροφή στην ομαλότητα», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές