Με δεδομένη την επίσημη αργία στη Wall Street και τη συν αυτώ παραδοσιακή επενδυτική ραστώνη σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΧΑ κατάφερε να κλείσει οριακά σε θετικό έδαφος, με στενό εύρος διακύμανσης, μεν, ωστόσο με αρκετά υψηλή συν/κη δραστηριότητα περ. 78 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το τί συμβαίνει συνήθως.

Κι αυτό, έχει μια αιτία και οδηγεί σε ένα συμπέρασμα:

Αφενός, η επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και η είσοδος των ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ, παράλληλα με το γεγονός ότι καμμία από τις ήδη ενσωματωμένες μετοχές δεν βγαίνει από αυτούς, έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον, με τα πονταρίσματα να οδηγούν σε περίπου 300-350 εκατ. ευρώ στην επικείμενη συνεδρίαση, κυρίως στις μετοχές του MSCI Greece (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ).

Αφετέρου, αναμένουμε από την επικείμενη συνεδρίαση ασύμμετρα υψηλή μεταβλητότητα, με τις προβλέψεις να ευνοούν τα χαρτιά του MSCI που “έμειναν πίσω”, με έμφαση τα ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Ειδική μνεία για την τελευταία, που έχει υποαποδώσει αισθητά σε κάθε χρόνο, έχοντας εκτραπεί σοβαρά και από τις αναλύσεις των διεθνών οίκων για αποτίμηση πέριξ των 12 ευρώ, μεσοσταθμικά, υπενθυμίζοντας μάλιστα και την τιμή εισόδου στην τελευταία πελώρια ΑΜΚ στα 9 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε στο ίδιο πλαίσιο των τελευταίων ημερών, με τη χθεσινή συνεδρίαση μοιραία να μην προσθέτει κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που επιβεβαιώνει την ισχύ της αντίστασης των 900-902 μονάδων (YH 901.17), και βασική στήριξη τις 865.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News