Μπορεί τα αμερικανικά επιτόκια να ανεβαίνουν, όμως η αγορά κατοικίας των ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε άνθιση, με αποτέλεσμα οι τιμές να αγγίξουν νέα επίπεδα ρεκόρ, στο υψηλότερο σημείο τους εδώ και 35 χρόνια, το Μάρτιο.

Σύμφωνα με το δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller index της αγοράς ακινήτων, η μέση τιμή των σπιτιών εκτινάχθηκε κατά 20,6% σε ετήσια βάση το Μάρτιο. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο εδώ και πάνω από 35 χρόνια και υπερδιπλάσιο της ετήσιας αύξησης ύψους 13,2% που παρουσίαζαν οι τιμές την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς ακινήτων η πανδημία έφερε μια κάθετη ενίσχυση της ζήτησης για αγορές σπιτιών και μάλιστα για μεγαλύτερες και πιο άνετες κατοικίες, καθώς ο κόσμος περνούσε περισσότερο χρόνο στο σπίτι του. Η τάση αυτή δεν έχει αλλάξει ακόμη, καθώς παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων πολλοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν από το σπίτι.

Την ίδια ώρα τα επιτόκια για τα ενυπόθηκα δάνεια έχουν εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Η άνοδος αυτή οδήγησε κάποιους αναλυτές να εκτιμήσουν πως ενδεχομένως η αγορά κατοικίας να παρουσιάσει κάποιες τάσεις επιβράδυνσης, όμως αυτό δεν φαίνεται να γίνεται ακόμη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις κατοικίας καταγράφηκαν στην Τάμπα, το Φίνιξ και το Μαϊάμι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή