Αισιόδοξοι για ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο του 2022 όσον αφορά στην κατάσταση των αλυσίδων εφοδιασμού εμφανίζονται στην ταϊβανέζικη Foxconn, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο. Θετική εξέλιξη που θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και των lockdown που ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα τη Σαγκάη.

«Είμαστε αρκετά σίγουροι για τη σταθερότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο πρόεδρος της Foxconn, Λιου Γιανγκ-γουέι στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η κυβέρνηση της Σαγκάης θα επιτρέψει σε όλους τους κατοίκους σε περιοχές «χαμηλού κινδύνου» να επιστρέψουν στην εργασία τους από την Τρίτη.

Υψηλοί στόχοι στα ηλεκτρικά οχήματα

Η Foxconn στοχεύει να γίνει η πρώτη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων «χωρίς ελλείψεις υλικών», είπε ο Λιν, αναφερόμενος στην παρατεταμένη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που ανάγκασε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σταματήσουν την παραγωγή, ενώ αυτή η κατάσταση έπληξε ακόμα και την παραγωγή smartphone, συμπεριλαμβανομένης της Apple, που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων πελατών της ταϊβανέζικης εταιρείας.

«Ένα αυτοκίνητο που κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια δεν μπορεί να αποσταλεί λόγω ενός μικροσκοπικού τσιπ αξίας πενήντα λεπτών. Αυτό ήταν πόνος για τους πελάτες μας», είπε ο Λιν.

Η Foxconn στοχεύει να κατακτήσει περίπου το 5% της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος του 2025 και έχει δηλώσει ότι θα ενισχύσει την ικανότητά της να κατασκευάζει ημιαγωγούς για ηλεκτρικά οχήματα.

Πιθανή μείωση εσόδων

Πάντως η εταιρεία προειδοποίησε αυτόν τον μήνα ότι τα έσοδα για τον κλάδο των ηλεκτρικών προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, θα μπορούσαν να μειωθούν αυτό το τρίμηνο λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, της υποχώρησης της ζήτησης και της κλιμάκωσης των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού, εν μέρει λόγω των lockdown στην Κίνα. Επανέλαβε δε ότι ενώ οι αυστηροί έλεγχοι της Κίνας για την COVID-19, εσωτερικά είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην παραγωγή, η ζήτηση για τα δικά της προϊόντα στη χώρα επλήγη καθώς οι πολίτες υπόκεινται σε περιορισμούς σε πολλές περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI