Μικρές απώλειες καταγράφει και σήμερα η Wall Street, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με την Microsoft να προβληματίζει την αγορά με την προειδοποίηση για τα κέρδη της, αλλά τον Nasdaq να προσπαθεί να κινηθεί σε θετικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,36% στις 32.695 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,31% στις 4.088 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,07% στις 12.003 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος

Οι μετοχές της Microsoft υποχωρούν περίπου 3%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα έσοδα και τα κέρδη αυτό το τρίμηνο θα υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η προειδοποίηση αυτή επηρεάζει το κλίμα σε όλο τον τεχνολογικό κλάδο, με τις Apple και Amazon να υποχωρούν σχεδόν κατά 1%.

Στο επίκεντρο όμως παραμένουν τα αποτελέσματα και άλλων εταιρειών. Η Hewlett Packard Enterprise σημειώνει πτώση άνω του 8%, καθώς επίσης δεν ικανοποίησε με τα κέρδη και τα έσοδα της. Στον αντίποδα, οι μετοχές της εταιρείας ειδών κατοικίδιων ζώων Chewy ενισχύονται κατά περίπου 12% αφού η εταιρεία ανέφερε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα.

Αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία

«Η άποψή μας είναι επιφυλακτική καθώς κλείνουμε το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε ο Rob Haworth, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής στην U.S. Bank Wealth Management. «Η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και ο ρυθμός αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις αναταραχές στην αγορά ενέργειας, αποτελούν κινδύνους για τους επενδυτές», πρόσθεσε.

Μείωση επιδομάτων ανεργίας

Στα μάκρο της ημέρας, μειωμένες ήταν την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 11.000 και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 200.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κυμανθούν υψηλότερα στον συνολικό αριθμό των 210.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street