Ούτε σήμερα κατάφερε τελικά να διαπεράσει το επίπεδο των 900 μονάδων το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αποτυχία μάλιστα να πυροδοτεί τους πωλητές, ειδικά στο τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,08% στις 890,28 μονάδες, με τον τζίρο να δείχνει την επιφυλακτικότητα της αγοράς, αφού έμεινε στα 68 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί τίτλοι της αγοράς, ειδικά οι δεικτοβαρείς, έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, η φθίνουσα πορεία του τζίρου μαρτυρά τη στάση αναμονής, σε ένα περιβάλλον που συνυπάρχουν πολλά μέτωπα αβεβαιότητας. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν η σημερινή διορθωτική συνεδρίαση διέσπασε εν τελεί τη στήριξη των 893 μονάδων, ή ήταν μια συνεδρίαση συσσώρευσης, με την ρευστότητα να επαναδιοχετεύεται στο ταμπλό.

Το μοτίβο

Εάν επιβεβαιωθεί το μοτίβο που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα το ΧΑ, τότε θα χρειαστεί λίγες ημέρες συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα πριν δοκιμάσει με αξιώσεις τις 900 μονάδες. Το ίδιο είχε κάνει και στη διάσπαση των προηγούμενων αντιστάσεων, και όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα κάνει και αυτή τη φορά, με τον κίνδυνο όμως ενός πισωγυρίσματος σε χαμηλότερα επίπεδα να είναι υπαρκτός, ειδικά καθώς ο FTSE 25 διέσπασε την κοντινή στήριξη των 2.170 μονάδων, με την κάθοδο προς τις 2.130-2.140 μονάδες να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης έχασε 4,46%, η Jumbo υποχώρησε κατά 3,79% και η Eurobank σημείωσε πτώση 3,60%. Ισχυρές ήταν οι πιέσεις σε Λάμδα, Alpha Bank, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Quest, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Titan, Μυτιληναίος και Εθνική, με τη Motor Oil να κερδίζει 1,34% και την ΕΥΔΑΠ 3,97%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες