Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα. Η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή σήμερα και αύριο, λόγω των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,44% στις 14.403 μονάδες και ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο 0,71% στις 6.464 μονάδες.

Οι αγορές εξακολουθούν να αξιολογούν την πορεία του πληθωρισμού της ευρωζώνης που έφτασε στο 8,1% ετησίως τον Μάιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας έβδομο συνεχόμενο υψηλό ρεκόρ. Οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου θα αποσαφηνιθεί ο ρυθμός και η κλίμακα των αυξήσεων των επιτοκίων που απαιτούνται για τον περιορισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι επίσης στο επίκεντρο, καθώς και η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΕ για μερική απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου. Οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ και εκτός του ΟΠΕΚ, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, θα συναντηθούν σήμερα, από όπου και αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τα επίπεδα της παραγωγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές