Μέρες… Αυγούστου θύμισε η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αν και έκλεισε ανοδικά, ο τζίρος καθηλώθηκε χαμηλότερα και από τα μισά του μέσου όρου του τελευταίου διαστήματος.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά με κέρδη 0,74% στις 896,89 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας τα κέρδη έφτασαν στο 0,61%.

Ο αρνητικός όμως πρωταγωνιστής της συνεδρίασης ήταν ο τζίρος, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ, στοιχείο που αποδίδεται και στην αργία της αγοράς του Λονδίνου, λόγω των εορτασμών του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ. Και δίχως την ισχυρή παρουσία των ξένων στη Λ. Αθηνών, η συναλλακτική δραστηριότητα θυμίζει… θερινές περιόδους.

Το στοίχημα των 900 μονάδων

Εκτός αυτού βέβαια η εβδομάδα στιγματίστηκε από την αδυναμία της αγοράς να διαπεράσει τις 900 μονάδες, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε τρεις φορές. Σύμφωνα με την trader24, η αδυναμία του αυτή εγείρει ανησυχίες για το αν και κατά πόσο θα διασωθεί η παρτίδα, ιδιαίτερα εάν οι αγοραστές δεν κρατήσουν το ανάχωμα των 885, απώλεια του οποίου θα σημάνει συναγερμό και ρευστοποίηση θέσεων, ωθώντας τον Δείκτη μέχρι και τις 865 με χαρακτηριστική ευκολία.

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Τώρα αυτό που τονίζεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι το ΧΑ θα πρέπει να περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει σε μεγαλύτερες κινήσεις. Η συνεδρίαση κρίνεται σημαντική, καθώς αναμένεται να δοθεί ο “χάρτης” της αλλαγής της πολιτικής της, σε πιο σφικτές τακτικές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Eurobank ξεχώρισαν με τα κέρδη τους. Επίσης, άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Motor Oil, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και ΑΔΜΗΕ, με τις Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα να κλείνουν σε θετικά αεδάφη.

Μικρές απώλειες σημείωσαν οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Titan και ΟΤΕ. Η ΕΛΧΑ έχασε 1,24% και η Quest 1,40%, με τον Σαράντη να κλείνει στο -2,19%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες