Με μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα έκλεισε η προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να μην καταφέρνει να κατοχυρώσει το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων, τουλάχιστον στο βραχυπρόθεσμο πλάνο.

Έτσι, η δις αδυναμία του εγείρει ανησυχίες για το αν και κατά πόσο θα διασωθεί η παρτίδα, ιδιαίτερα εάν οι αγοραστές δεν κρατήσουν το ανάχωμα των 885, απώλεια του οποίου θα σημάνει συναγερμό και ρευστοποίηση θέσεων, ωθώντας τον Δείκτη μέχρι και τις 865 με χαρακτηριστική ευκολία.

Το βλέμμα είναι στραμμένο στη γενικότερη προβληματική στις δύο μεγάλες οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, σχετικά με τις αντοχές στο μεγάλο μέτωπο του πληθωρισμού και τις συν αυτώ -απαραίτητες, πλέον- ενέργειες των κεντρικών τραπεζών για ανακούφιση από αυτόν.

Η διστακτικότητα είναι εμφανής, καθώς και χθες έλαβαν χώρα επιλεκτικές τοποθετήσεις, κυρίως σε ΕΥΔΑΠ, λόγω της φημολογίας για επιστροφή κεφαλαίου, και σε ΜΟΗ, η οποία κατέγραψε και πάλι νέα υψηλά διετίας.

Στον αντίποδα καταιγιστικές ήταν οι πωλήσεις, από τη μεγάλη κεφ/ση, στον ταλαιπωρημένο ΣΑΡ και με αρκετά υψηλούς όγκους, μια αμυντική επιλογή μιας εταιρείας που έχει ισχυρή αξία σε χρηματοοοικονομικό επίπεδο, και από τη μεσαία, στο ΚΡΙ, επίσης έντονα υποτιμημένο στο ταμπλό το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News