H εισηγμένη στο NYSE Safe Bulkers προχώρησε στην αγορά δύο υπό ναυπήγηση φορτηγών πλοίων χύδην ξηρού φορτίου Kamsarmax, μεταφορικής ικανότητας 82.500 τόνων dwt.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα δύο πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα, θα παραληφθούν τον Αύγουστο του 2024 και τον Ιανουάριο του 2025.

Τα νεότευκτα πλοία έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις απαιτήσεις του Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με το Αέριο Θερμοκηπίου, τις εκπομπές GHG και τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος «EEDI, Phase 3» και «NOx, NOx-Tier III».

Συμπεριλαμβανομένης αυτής της συμφωνίας, η Safe Bulkers προχωρά στη ναυπήγηση 10 νεότευκτων πλοίων, με προγραμματισμένες παραδόσεις ενός πλοίου το 2022, πέντε το 2023, τρία το 2024 και ένα το 2025, εκ των οποίων τρία είναι Post-panamax και επτά Kamsarmax.

Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος της εταιρείας σχολίασε: «Οι παραγγελίες νεότευκτων παραμένουν το βασικό πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου μας. Από αυτή την άποψη, έχουμε παραγγείλει δύο επιπλέον πλοία GHG-EEDI Phase 3, NOx-Tier III Kamsarmax σε ένα κορυφαίο κινεζικό ναυπηγείο επεκτείνοντας περαιτέρω τον στόλο μας με ενεργειακά αποδοτικά πλοία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία