Δημόσια παρέμβαση για την υπόθεση της κατάληψης των δύο ελληνικών πλοίων και των πληρωμάτων τους στο Ιράν έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, με αφορμή σχετική δήλωση και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Έκθεση Ποσειδώνια 2022 που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον ΠΟΙΑΘ, η κα. Τραυλού είπε: «Το θέμα της ομηρίας των δύο πλοίων μας στο Ιράν είναι κάτι πρωτάκουστο και πρωτόγνωρο. Κρατούνται δύο υπό ελληνική σημαία πλοία, κρατούνται τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και νέα παιδιά που είναι πρωτόμπαρκα από ότι πληροφορούμαστε και πραγματικά πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα, τα κράτη οι πάντες να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία».

Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης είχε αναφέρει: «Παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου διαταράσσει το κανονιστικό σύστημα για το Δίκαιο της Θάλασσας απειλεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το παγκόσμιο εμπόριο. Καλούμε όλα τα κράτη να ενεργήσουν ώστε το απαράδεκτο αυτό γεγονός να τερματιστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί. Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι το θεμέλιο για κάθε δραστηριότητα και μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Όχι μόνο για την παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για την παγκόσμια ευημερία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία