Για την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο New America Foundation, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «έχουμε δημιουργήσει τη Βίβλο του ψηφιακού μετασχηματισμού και προσδοκούμε ως το 2026 να έχουμε πετύχει όλους τους στόχους», ενώ αναφέρθηκε στο έργο που προχωρά το υπουργείο ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν με SMS τις εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο του ετήσιου ελέγχου τους. «Σκεφτείτε ότι η ομάδα μου έπρεπε να μιλήσει τηλεφωνικά με όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία έχουν διαφορετικά συστήματα μεταξύ τους και τα οποία συστήματα δεν “συνομιλούν” και να βρει όλες τις λύσεις ώστε να δουλέψει η υπηρεσία για όλους».

Πολιτοκεντρική προσέγγιση

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για πολιτοκεντρική προσέγγιση και για το gov.gr όπου συγκεντρώνονται όλες οι υπηρεσίες, οι οποίες έφτασαν τις 1.398. Τόνισε, μάλιστα, ότι «η ψηφιακή μεταρρύθμιση ήταν ένα όραμα που είχε ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει το service design, την απλοποίηση των διαδικασιών, την ψηφιοποίησή τους και, βέβαια, τις τηλεπικοινωνίες».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις ήταν πως «μόλις αναλάβαμε το υπουργείο περάσαμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ψηφιακά, το οποίο ψηφίστηκε με πρωτόγνωρη αποδοχή από την πλειοψηφία των κομμάτων». «Δεν κοιτάμε πώς θα κάνουμε τις μεγαλειώδεις-τέλειες τομές πάνω στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά χτίζουμε πάνω στις καθημερινές μικρές ή και μεγαλύτερες “νίκες”», πρόσθεσε.

«Αλλάξαμε και βελτιώσαμε τη σχέση κράτους- πολίτη», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να συμπληρώσει πως «τα ΚΕΠ θα συνεχίσουν να υπάρχουν διότι το γεγονός ότι κάνεις άλματα στα ψηφιακά δεν σημαίνει ότι ακυρώνεις την εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία. Αντιθέτως συγκεντρώνεις όλα τα ψηφιακά σε ένα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί