Η Google ανακοίνωσε ότι προχωράει στην ενοποίηση της εφαρμογής βιντεοκλήσεων Duo με την εφαρμογή Meet, η οποία διέθετε τον παρεμφερή ρόλο της πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων.

Η νέα εφαρμογή θα λάβει το όνομα Google Meet και θα αποτελεί το δωρεάν εργαλείο βίντεο-επικοινωνίας της εταιρείας.

Πάντως η διαδικασία της «ενοποίησης» θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Καταρχήν οι λειτουργίες της εφαρμογής Meet θα ενταχθούν στο Duo και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η μετονομασία σε Google Meet.

Ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση δεν δόθηκε, αλλά αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Όπως διευκρινίστηκε, οι χρήστες του Duo δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αλλαγή ή να κατεβάσουν εκ νέου την εφαρμογή. Το ιστορικό των συζητήσεων, οι επαφές και τα μηνύματα δεν θα επηρεαστούν, απλά θα προστεθούν τα χαρακτηριστικά του Meet (τηλεδιασκέψεις έως και 100 χρηστών, εικονικό υπόβαθρο, προγραμματισμό συναντήσεων, chat εντός της συνάντησης).

Η ιστορία των δύο εφαρμογών

Η εφαρμογή Duo λανσαρίστηκε το 2016, σαν μια εφαρμογή διαθέσιμη για τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS η οποία θα προσέφερε κρυπτογράφηση end-to-end σε βιντεοκλήσεις ακόμη και σε δίκτυα χαμηλού bandwidth. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Google Play Store, του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας, η εφαρμογή έχει «κατέβει» πέντε δισεκατομμύρια φορές και έχει πάνω εννέα εκατομμύρια κριτικές.

Το Meet αντικατέστησε το Hangouts το 2020 σαν μια εφαρμογή τηλεδιασκέψεων η οποία, όπως όλες οι αντίστοιχες, κέρδισε… πόντους όταν προέκυψε η ανάγκη απομακρυσμένης εργασίας λόγω της πανδημίας. Εκείνο το διάστημα η εφαρμογή προσέθετε έως και δύο εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες