Κρίσιμη προμηνύεται η ερχόμενη εβδομάδα για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπορίς Τζόνσον, καθώς οι κυριακάτικοι Times υποστηρίζουν πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με εσωτερική εξέγερση από τους Τόρις στην Βουλή, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή του στην ηγεσία.

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του λίαν επιβαρυντικού για το πρωθυπουργικό γραφείο πορίσματος για το λεγόμενο σκάνδαλο Partygate έχει προκαλέσει έντονους τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με όλο και περισσότερα στελέχη των Τόρις να δηλώνουν πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Τζόνσον και μάλιστα σε σημείο που να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση εναντίον του.

Ο κρίσιμος αριθμός “54”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον 54 βουλευτές των συντηρητικών έχουν καταθέσει επίσημες επιστολές προς τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ζητώντας την διεξαγωγή ψήφου εμπιστοσύνης κατά του Τζόνσον.

Μάλιστα, τουλάχιστον 25 βουλευτές το έχουν επιβεβαιώσει ανοιχτά δημοσιοποιώντας και τις σχετικές επιστολές που έχουν αποστείλει.

Ο κρίσιμος αριθμός για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, με βάση τους κανονισμούς της βουλής, είναι οι 54 επιστολές, ένα νούμερο που κατά τους Times έχει συγκεντρωθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επικρατέστερη ημερομηνία για να διεξαχθεί η σχετική διαδικασία στην Βουλή είναι η ερχόμενη Τετάρτη.

Δυσφορία στο κόμμα 

Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε αναβρασμό, όχι μόνο λόγω του αρνητικού πορίσματος για το σκάνδαλο των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά και επειδή βλέπει  τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να υποχωρούν συνεχώς.

Μέσα στο μήνα, οι Τόρις καλούνται να υπερασπιστούν δύο έδρες τους, καθώς οι μέχρι τώρα βουλευτές έπρεπε να παραιτηθούν, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν εκτάκτως τοπικές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι συντηρητικοί θα έχουν σημαντική δυσκολία να κρατήσουν αμφότερες τις έδρες, εξέλιξη που θα βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στο Γουέστμινστερ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μία από τις δύο εκλογικές περιφέρειες το προβάδισμα των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις έχει φτάσει τις 20 μονάδες!

Πάντως, παρά την κριτική που έχει δεχθεί ο ίδιος ο Τζόνσον έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί και πως θα παλέψει σκληρά για να κρατήσει την καρέκλα του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα