Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προσεχή Πέμπτη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, δοκιμάζοντας, επιφυλακτικά όμως, τα επίπεδα των 900 μονάδων. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,63% στις 902,57 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει στα χαμηλά επίπεδα των 9 εκατ. ευρώ.

Επιφυλακτικότητα

Η συναλλακτική δραστηριότητα βαίνει μειούμενη από την έναρξη του Ιουνίου, δείγμα της επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην αγορά, ενόψει της αλλαγής της πολιτικής που αναμένεται από την ΕΚΤ την Πέμπτη. Μετά από οκτώ αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων, η ευρωτράπεζα αναμένεται σταδιακά να φέρει το επιτόκιο σε θετικά εδάφη, σηματοδοτώντας μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής που είχε βοηθήσει το κόστος χρήματος στην οικονομία. Και αυτό, είναι που προβληματίζει τους αγοραστές, δηλαδή το κατά πόσο θα επηρεαστούν τα μεγέθη των εταιρειών από την αύξηση του κόστους χρήματος.

Και όλα αυτά ενόσω η κυβέρνηση μετρά τις δημοσιονομικές αντοχές προκειμένου να ανακοινώσει τις νέες παρεμβάσεις – ομπρέλα για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον ot.gr.

Άλλωστε, αυτή η εβδομάδα θα έχει περισσότερα στοιχεία τόσο από το μέτωπο της ακρίβειας και τον πληθωρισμό, όσο και από το ΑΕΠ. Επίσης, το οικονομικό επιτελείο και η αγορά αναμένουν να δει τις επιπτώσεις στην οικονομία από τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού σε οικονομία και έσοδα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, της ανόδου ηγούνται οι Aegean, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς, Σαράντης και ΕΛΧΑ, ενώ θετικά κινούνται οι Quest, Εθνική, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και ΟΛΠ. Σε αρνητικά εδάφη είαι οι ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες