Με εμφανή τα σημάδια διστακτικότητας, έκλεισε άλλη μια χρηματιστηριακή εβδομάδα απάθειας για το ΧΑ, που σε συνάφεια με τη γενικότερη παθητική στάση σε όλον τον επενδυτικό κόσμο, παρέμεινε σε στενό εύρος διακύμανσης και πέριξ της περιοχής των 900 μονάδων.

Και μάλιστα, η πολυήμερη παραμονή μεταξύ 890-900 και η άρνηση των αγοραστών να ανεβάσουν προσφορές πάνω από εκεί υποδεικνύει τη σημασία του επιπέδου, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, τόσο τεχνικά όσο και ψυχολογικά.

Για τη συνέχεια, κοιτάμε το θετικό momentum που έχει χτιστεί, και με κάτω όριο τις 889 μπορούμε να ελπίζουμε για μια γρήγορη βόλτα στις 910 ένα σημείο που ήδη έχει δώσει μεσοπρόθεσμο σήμα short και που είναι εν ισχύ από το άνοιγμα της συνεδρίασης της 5η Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η κάκιστη συμπεριφορά κάποιων τίτλων στο ταμπλό, έντονα υποτιμημένοι σε σχέση με την αξία της εταιρείας, όπως η δεικτοβαρής ΔΕΗ και το μεσαίας κεφ/σης ΚΡΙ.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ανθεκτικός, έχοντας ωστόσο χάσει την αίγλη που είχε λίγους μήνες πριν, ενώ πολύ καλά συνεχίζουν να στέκονται ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, η δεύτερη σε νέα υψηλά διετίας.

Οι καταλύτες στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παραμένουν οι νομισματικές πολιτικές των δύο μεγάλων κεντρικών τραπεζών, Fed και EKT και η εξέλιξη στον πόλεμο στην Ουκρανία, αμφότεροι συνδυασμένοι με τον ασύμμετρα υψηλό πληθωρισμό στα μεγάλα οικονομικά συστήματα και το ενεργειακό κόστος που αποδεκατίζει κάθε ελπίδα για ομαλή οικονομική μεγέθυνση στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News