Με κέρδη αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά βρίσκονται σε διαδικασία αναμονής των ανακοινώσεων των στοιχείων για τον πληθωρισμό, αλλά και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,6%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,09% στις 7.615 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,01% στις 14.605 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,06% στις 6.554 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η easyJet σημειώνει κέρδη πάνω από 1%, αν και μετά την ακύρωση 80 πτήσεων την Κυριακή λόγω του συνεχιζόμενου δύσκολου λειτουργικού περιβάλλοντος. Νωρίτερα τον Μάιο, η αεροπορική εταιρεία είχε ακυρώσει περισσότερες από 200 πτήσεις λόγω καθυστερήσεων στα αεροδρόμια.

Εν αναμονή της EKT

Οι αγορές αναμένουν αυτήν την εβδομάδα τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εκτιμάται ότι θα καταστήσει σαφές ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα έρθουν το τρίτο τρίμηνο. Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ περιέγραψε το σχέδιο της πριν από μερικές εβδομάδες να αυξήσει τα επιτόκια, αναφέροντας ότι επιτόκιο καταθέσεων, το οποία είναι στο -0,5%, θα αρχίσει να αυξάνεται τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές