Πρόστιμο ύψους 515.000 δολαρίων επέβαλε δικαστήριο της Αυστραλίας στην Google κρίνοντας ότι “ η αδίστακτη, ρατσιστική, προσβλητική και δυσφημιστική εκστρατεία” σχολιαστή στο YouTube οδήγησε υψηλόβαθμο μέλος του κοινοβουλίου, σε μόνιμη παραίτηση από την πολιτική.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας έκρινε ότι η Google, που ανήκει στην Alphabet και ελέγχει και το περιεχόμενο του YouTube, κέρδισε χιλιάδες δολάρια από την ανάρτηση δύο βίντεο που στρέφονταν κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας. Τα βίντεο είχαν περίπου 800.000 θεάσεις από την ανάρτησή τους στα τέλη του 2020.

Η υπόθεση

Τα βίντεο του πολιτικού σχολιαστή Τζόρνταν Σανκς αμφισβητούσαν την πολιτική ακεραιότητα του Τζον Μπαριλάρο, χαρακτηρίζοντάς τον “διεφθαρμένο” χωρίς την παράθεση αποδείξεων, ενώ τον αποκαλούσαν ρατσιστή “προσφεύγοντας σε τίποτα λιγότερο από έναν διχαστικό λόγο,” όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο δικαστής Στιβ Ρέιρς.

Όταν ο Μπαριλάρο εγκατέλειψε την πολιτική τον Οκτώβριο του 2021, το έπραξε επειδή “είχε πληγεί από την εκστρατεία της Google και του κυρίου Σανκς, που τον ώθησαν να εγκαταλείψει μόνιμα την πολιτική”, υποστήριξε ο Ρέιρς.

“Εντόπισα ότι η συμπεριφορά της Google σε αυτή τη διαδικασία ήταν ανάρμοστη και αδικαιολόγητη.”

Ένας εκπρόσωπος της Google δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις.

Ένας εκπρόσωπος του Σανκς που ήταν συγκατηγορούμενος με την Google, μέχρι την επίτευξη ενός συμβιβασμού μεταξύ του ιδίου και του Μπαριλάρο την προηγούμενη χρονιά, δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή