Να σταθεί και πάλι στα πόδια της προσπαθεί η τουριστική αγορά της Βόρειας Εύβοιας, των 17.000 ξενοδοχειακών κλινών ή 35.000 μαζί με αυτές των ενοικιαζόμενων  δωματίων. Σύντομα ξεκινάει ειδική καμπάνια από την Περιφέρεια που στοχεύει στη ενίσχυση της ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας ενώ προσπάθειες γίνονται για την προσέλκυση και ξένων τουριστών, με στόχο να καλυφθούν οι πληγές που άφησαν οι περυσινές πυρκαγιές.

Έτσι, όπως άρχισε να πρασινίζει και πάλι ο τόπος, οι ξενοδόχοι της περιοχής, εμφανίζονται αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι θα γεμίσουν και πάλι οι μονάδες τους με τουρίστες. Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς θεωρούν ότι η πληρότητα στη περιοχή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής (12.000 κλίνες) θα φτάσει τους καλοκαιρινούς μήνες το 80% περίπου.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους Έλληνες, οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, υποδέχονται και πολλούς ξένους τουρίστες. Τα προηγούμενα χρόνια δουλεύαμε  κυρίως με Σέρβους όμως φέτος φαίνεται ότι οι Ρουμάνοι είναι αυτοί που θα δώσουν  τον τόνο, αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού κ. Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Άνοιγμα στο εσωτερικό τουρισμό

Η περιοχή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό προορισμό για τον Έλληνα υποστηρίζει και στο πλαίσιο η Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή οργανώνει άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Ελλάδος με στόχο να καταστήσει τον ευρύτερο προορισμό της Βορείου Εύβοιας  ακόμη πιο γνωστό, παρουσιάζοντας παράλληλα τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα του.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και η Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στο τουριστικό κοινό της χώρας να επισκεφθεί την περιοχή της Αιδηψού, και κατ΄ επέκταση της Βορείου Εύβοιας, με τις απαράμιλλες ομορφιές τα μοναδικά εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα και τις Value for Money υπηρεσίες, τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης. «Η Αιδηψός είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ιαματικά της νερά, ένα φυσικό πλούτο ο οποίος δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περάσει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας. Είναι το τουριστικό κέντρο της βορείου Εύβοιας και προσφέρει όλες τις μορφές τουρισμού με σημαντικότερη αυτή του ιαματικού» επισημαίνει ο κ. Ρουμελιώτης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Γ. Κοντζιάς σημειώνει ότι «ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού διαθέτει ένα μοναδικό γεωμορφολογικό ανάγλυφο και ένα πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο για κάθε ταξιδιώτη που θα θελήσει να τον επισκεφθεί. Οι πολλαπλές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή ικανοποιούν κάθε γενικό και ειδικό ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πρόκειται για έναν τόπο που μπορεί και θέλει να κεντρίσει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον όλο το χρόνο».

«Με βασικό σημείο αναφοράς την πρώτη πόλη Θερμαλισμού και Ευεξίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, την Αιδηψό, αλλά και τις νέες επισκέψιμες πολιτιστικές διαδρομές, οι οποίες αναδεικνύουν τους ιστορικούς συνδέσμους των Αθηναίων με τον τόπο μας, τον «Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης» στο Αρτεμίσιο, τις νέες περιηγητικές διαδρομές του Τελεθρίου Ορους και τις υποδομές στην πολλών χιλιομέτρων ακτογραμμή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, είμαστε έτοιμοι να επανασυστήσουμε την Αιδηψό και τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ως τον ιδανικό τουριστικό, αθλητικό, πολιτιστικό-ιστορικό και εναλλακτικό προορισμό όλων» προσθέτει ο Κοντζιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός