Κάνοντας τη λειτουργία των λιμανιών της πιο αποτελεσματική και διοργανώνοντας περισσότερες διαδικτυακές εμπορικές εκθέσεις η Κίνα στοχεύει στη μείωση της πίεσης που δέχονται οι εξαγωγές της.

Ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιβραδύνθηκε σε μονοψήφια νούμερα τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν σταθερές καθώς τα lockdown έβαλαν φρένο στη λειτουργία των εργοστασίων και στην εγχώρια ζήτηση.

Η αποτελεσματικότητα των logistics έχει πέσει, οι αλυσίδες εφοδιασμού δεν λειτουργούν ομαλά και οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών έχουν πιέσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διεθνές εμπόριο, δήλωσε ο υφυπουργός Εμπορίου Shouwen Wang.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεωρεί προς τα κάτω για το παγκόσμιο ΑΕΠ, προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με τις αβεβαιότητες για το εξωτερικό εμπόριο, στο φόντο της εύθραυστης ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και της αργής ακόμη αύξησης της ζήτησης», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθωρισμός θα μειώσει τις δαπάνες των καταναλωτών για προϊόντα εισαγωγής.

Η Κίνα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, θα εφαρμόσει στοχευμένα μέτρα για την τόνωση του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας από τις τράπεζες σε ζητήματα που σχετίζονται με το εθνικό νόμισμα, το κόστος αποστολής και τις εκπτώσεις φόρων για τις εξαγωγές.

Το υπουργείο Μεταφορών θα μεριμνήσει για τη βελτίωση της λειτουργίας των λιμανιών και θα διοργανωθούν περισσότερες διαδικτυακές εμπορικές εκθέσεις για να βοηθήσουν τις εταιρείες να κλείσουν παραγγελίες, πρόσθεσε.

Οι εξαγωγές τον Μάιο εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τον Απρίλιο είχαν αυξηθεί κατά 3,9%, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να καταγράψουν αύξηση  κατά 2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή