Tην απόφαση 426/2/07.06.2022 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος που ενέκρινε την απόκτηση άμεσης ειδικής συμμετοχής ύψους 82,17%* στο μετοχικό κεφάλαιο της ασφαλιστικής εταιρείας «Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ» από την εταιρεία «Allianz SE» χαιρετίζει η Allianz Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή, η Allianz Ελλάδος αναμένει τα επόμενα βήματα της συναλλαγής. Ακολουθώντας την ενδεδειγμένη, βάσει νόμου, διαδικασία και μετά από την λήψη και των εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Allianz SE θα δημοσιεύσει το εγκεκριμένο πληροφοριακό δελτίο και θα προχωρήσει σε προαιρετική δημόσια πρόταση (VTO) για το σύνολο του υπολοίπου ποσοστού μετοχών της «Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ», στην ίδια τιμή με αυτή που έχει συμφωνηθεί με τις συμβάσεις αγοραπωλησίας μετοχών με ορισμένους πωλητές-μετόχους.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι μπορούν στη συνέχεια να προσφέρουν τις μετοχές τους, εντός της περιόδου αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

* To 9,9% αποκτήθηκε από απευθείας αγορά μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενώ το 72,27% θα αποκτηθεί μέσω των συμβάσεων αγοραπωλησίας μετοχών (SPAs) που έχουν συναφθεί με ορισμένους πωλητές-μετόχους και έχουν ανακοινωθεί κατά την έναρξη της διαδικασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις