Στην καταβολή περίπου έξι δισ. δολαρίων συμφώνησε να προχωρήσει η Allianz προς τις αμερικανικές εποπτικές αρχές στο πλαίσιο συμβιβαστικής συμφωνίας για την μεγάλη απάτη με τα χρεόγραφα που έλαβε χώρα κυρίως κατά την άνοιξη του 2020.

Το επενδυτικό fund του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού ομολόγησε την απάτη, με τον ίδιο τον επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας Γκρεγκουάρ Τουρνάν να κατηγορείται για συνωμοσία για την διάπραξη απάτης και παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Η Allianz και το Αμερικανικό υπουργείο Εργασίας κατέληξαν σε συμφωνία και εξωδικαστικό συμβιβασμό, βάσει του οποίου ο γερμανικός όμιλος θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, όπως επίσης αποζημίωση ύψους 3,2 δισ. και άλλα 463 εκατ. για κατασχέσεις που σχετίζονταν με το σκάνδαλο.

Βέβαια, ο γερμανικός όμιλος δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με την περιπέτεια αυτή, δεδομένου πως είναι αντιμέτωπος με βροχή αγωγών από επενδυτές που υπέστησαν πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά με φόντο και τους τριγμούς που είχε δεχτεί η αμερικανική αγορά κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Ο επενδυτικός βραχίονας του ομίλου έχει κατηγορηθεί και για κινήσεις υψηλού ρίσκου και ανεπαρκή έλεγχο στις αποφάσεις που έλαβε εν μέσω του κλυδωνισμού της αγοράς.

Πραγματικά, στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, η Allianz αποκάλυψε πως έχει προνοήσει για την ανάγκη να πληρώσει επιπλέον 1,9 δισ. ευρώ για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς στο πλαίσιο του σκανδάλου. Με το ποσό αυτό θα έχει καταβάλει συνολικά 5,6 δις. ευρώ.

Μια μέρα πριν ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο, η Allianz έκανε γνωστό ότι είχε στην άκρη άλλα 1,9 δισ. ευρώ για πληρωμές λόγω σκανδάλου, ανεβάζοντας το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό σε 5,6 δισ. ευρώ ή περίπου 5,9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή