Για το σχέδιο της Worldwide Industrial & Marine Association (WIMA) να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό πλοίο μέσω του προγράμματος «ELECTRIC DREAM» ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο περίπτερο της ένωσης στα Ποσειδώνια 2022.

Η ελληνική ένωση WIMA έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός εμβληματικού έργου, του «ELECTRIC DREAΜ», το οποίο ενσωματώνει τις νέες τάσεις, τις προοπτικές και προκλήσεις που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, καθώς και την αναγκαιότητα για ευθυγράμμιση με τα παγκόσμια ρυθμιστικά πρότυπα (με κυριότερο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα) που θα οδηγήσουν σε μία «Πράσινη Ναυτιλία».

Στόχος της WIMA,  με το έργο «ELECTRIC DREAM» είναι η αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας στη ναυτιλία, τοποθετώντας την Ελλάδα στην πρωτοπορία παγκοσμίως, της πράσινης, βιώσιμης ναυτιλίας και  καινοτομίας..

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες, τα προϊόντα και τις ιδέες των μελών της, η WIMA επιδιώκει να αναπτύξει και να κατασκευάσει στην Ελλάδα από Έλληνες κατασκευαστές και τεχνίτες, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό πλοίο που θα πλέει στις ελληνικές θάλασσες χρησιμοποιώντας την πράσινη ενέργεια πετυχαίνοντας τη μηδενική  παραγωγή άνθρακα.

Η ένωση επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνολογικά μονοπάτια και σχέδια χρηματοδότησης, για να υποστηριχθεί η δίκαιη μετάβαση που θα ενισχύσει την οικονομική αειφορία του ναυτιλιακού κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης