Η Twitter Inc σχεδιάζει να διεξαγάγει ψηφοφορία μετόχων μέχρι τις αρχές Αυγούστου, αναφορικά με την πώλησή της στον Ίλον Μασκ, καθώς συνεχίζει να εργάζεται «εποικοδομητικά» για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Αυτό ανέφεραν ανώτατα στελέχη της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στους εργαζόμενους την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι του Μασκ προειδοποίησαν το Twitter τη Δευτέρα ότι μπορεί να αποχωρήσει από την εξαγορά εάν η εταιρεία δεν παράσχει τα δεδομένα που αναζητά για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς.

To Firehose

Το Twitter είπε ότι συνεχίζει να μοιράζεται πληροφορίες με τον Μασκ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, mέρος αυτών των δεδομένων είναι το «firehose», ένα σύνολο που περιλαμβάνει όλα τα tweets στην πλατφόρμα που αναλύονται με διαφορετικές παραμέτρους, όπως συσκευές χρηστών ή προφίλ λογαριασμών που δημοσιεύουν tweets.

Το Twitter πουλά αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος των δραστηριοτήτων αδειοδότησης, αλλά σχεδιάζει να τα παράσχει στον Μασκ δωρεάν ως μέρος της ανταλλαγής πληροφοριών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Και πρόσθεσαν ότι το firehose δεν περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία χρηστών του Twitter που δεν είναι δημόσια ή πόσο συχνά επαληθεύουν τους λογαριασμούς τους.

Ο Οικονομικός Διευθυντής του Twitter, Νεντ Σίγκαλ, δήλωσε σε συνάντηση εργαζομένων ότι η εταιρεία αναμένει να διεξαγάγει ψηφοφορία μετόχων για τη συμφωνία του Μασκ στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

Διαρκής κόντρα των δύο στρατοπέδων

Το Twitter μέχρι πρότινος υποβάθμιζε την προειδοποίηση του Μασκ ότι η συμφωνία ήταν «σε αναμονή», υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα θα τον βοηθούσαν να προετοιμαστεί ώστε να καταστεί ιδιοκτήτης του Τwitter, και να μην αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι θα έθετε τη συμφωνία «προσωρινά σε αναμονή», και ότι περίμενε από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης να παράσχει στοιχεία για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών της.

«Ο Μασκ πιστεύει ότι το Twitter αρνείται εμφανώς να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα ζητούμενα δεδομένα», γράφεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή