Χρειάστηκαν να περάσουν μόλις 350 χρόνια, αλλά η Ρωσία μπορεί να είναι ήσυχη πως βρήκε στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν έναν νέο μεγάλο ηγεμόνα που μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια του Τσάρου Πέτρου του Α’, γνωστού και ως Πέτρος ο Μέγας.

«Ο Πέτρος ο Μέγας επέστρεψε εδάφη (στη Ρωσία) και τα οχύρωσε. Η μοίρα αυτή πέφτει και σε εμάς (εννοώντας τον ίδιο)» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαβεβαιώσει το ρωσικό λαό για τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει στην Ουκρανία.

Αφορμή για τις δηλώσεις Πούτιν στάθηκε η 350η επέτειος από την γέννηση του Πέτρου του Α’, ο οποίος για τα επιτεύγματα του, την ενδυνάμωση και διεύρυνση της χώρας και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολόγησε, έλαβε το προσωνύμιο «πατέρας του ρωσικού έθνους». Ως γνήσιος σύγχρονος τσάρος, ο κύριος Πούτιν δεν δίστασε να συγκρίνει τον εαυτό του με τον επί 43 χρόνια ηγεμόνα με σημείο αιχμής τις πολεμικές του επιχειρήσεις.

Μάλιστα για εύλογους λόγους, ο Ρώσος πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα, στον λεγόμενο Μεγάλο Βορεινό Πόλεμο, που είχε διάρκεια 21 χρόνια, μεταξύ μιας συμμαχίας με επικεφαλής τη Ρωσία απέναντι στην τότε σουηδική αυτοκρατορία. «Αν και (ο Πέτρος ο Α’) φαίνεται πως μαχόταν κατά της Σουηδίας, για να κατακτήσει εδάφη… δεν έκανε καμία κατάκτηση. Ουσιαστικά επέστρεφε στη Ρωσία εδάφη που είχε χάσει».

Το σημερινό μήνυμα προς τους αντιπάλους της Ρωσίας, είναι πως κανείς δεν μπορεί να την βάλει στη γωνία και κανείς δεν μπορεί να την περιορίσει, ξεκαθάρισε ο κύριος Πούτιν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης